אחד החסרונות הכי גדולים שלי כיועצת חיצונית לארגונים בענייני קהילות הוא שאני לא מגיעה מבפנים ולא מכירה את התרבות הארגונית והניואנסים הקטנים שרק עובדים מכירים.

הניואנסים האלה הופכים את הקהילה לאותנטית, אמיתית, וכזו שאפשר להתחבר אליה מתוך צורך אישי אמיתי.

 

אז איך אני בכל זאת דואגת לעשות את זה מעולה עם הארגונים שאני מלווה?

הנה שלושת הדברים שאני עושה, וגורמים לזה באמת לעבוד:

 

להוביל קהילה פנים ארגונית מבחוץ

 

1. הכשרה פנימית של עובדים ומנהלים

כשארגונים אומרים לי שהם מחפשים מישהי שתוביל את הקהילה הפנים ארגונית מא' עד ת', בלי מעורבות של בעלי תפקידים מתוך הארגון (כי אין משאבים, כולם עסוקים וכו'), אני מיד אומרת "לא, תודה".

זה נכון, הם יוכלו למצוא מישהו אחר שיסכים לזה אבל אני יודעת שזה פשוט לא עובד. ניסיתי לעשות את זה בעבר, נכשלתי, היום אני יודעת יותר טוב: זה לא עובד בלי מעורבות פנים ארגונית… אז השלב הכי חשוב הוא שלב ההתעקשות: למצוא את האנשים שיובילו את המהלך מתוך הארגון, יהיו ה"בעלים" (Owners) של הפרויקט, ולתת להם כמה שיותר כלים, ליווי והדרכה כדי להצליח לעשות את התפקיד החדש שלהם.

אבל רגע, זה לא חייב להיות מישהו במשרה מלאה. אפילו להפך – רוב הפעמים אני מוצאת את העובדים שזה מעניין אותם ושיש להם את הכישורים לעשות זאת, ואותם אני מכשירה. זה לא דורש עוד משכורת – "רק" גיבוי של המנהלים.

 

2. מפגשים קבועים

גם אם הקהילה היא דיגיטלית, אני חייבת להכיר את הארגון ואת האנשים איתם אני עובדת. גיליתי שמפגשים פנים אל פנים עובדים הכי טוב כשהם קורים בעקביות, והאמת – זה גם מה שאני הכי אוהבת.

למשל – באחד הארגונים שאני מלווה כבר שנתיים, אני מגיעה לכל פגישות ההנהלה. הפכתי להיות אחת מהצוות, בכל מובן שהוא, ובאותו היום של הפגישה אני גם נשארת לעבוד משם כל היום: אוכלת עם העובדים צהריים, נותנת להם את ההזדמנות לשאול אותי שאלה קטנה או להעלות רעיון וכו'.

הנוכחות הפיזית שלי מייצרת חברויות עם כל העובדים, הם מרגישים שבאמת אכפת לי ובעיקר – מבינים שאני נגישה ושהם יכולים לפנות אליי בכל דבר.

החיבור האנושי שנוצר מכריע האם הפרויקט יהיה הצלחה או כישלון, ולכן הוא שווה זהב ומיתרגם גם לקהילה עצמה ולחברים בה. או בקיצור: מפגשים, מפגשים, מפגשים.

 

3. הכרות עם עולם התוכן.

אני משקיעה המון זמן בקריאת מאמרים בתחומים בהם הארגון עוסק. בין אם זה בינה מלאכותית, קיימות, או עורכי דין – אני רוצה להכיר את העולם של חברי הקהילה והאנשים איתם אני עובדת, אז אני קוראת מלא, עוקבת אחרי כל מה שרלוונטי עבורם (אתר, בלוג, פייסבוק, לינקדאין וכו'), מפעילה התראות מגוגל על שם החברה, ומנסה להישאר כמה שיותר מעודכנת.

זה דורש לא מעט מאמצים והכרות עם עולם תוכן חדש (ברוב הפעמים), אבל זה מייצר אותנטיות וחיבור אמיתי. והאמת, זה גם דיי מעניין.

 

שלושת הסעיפים האלו הופכים את הקערה על פיה, ונותנים לי את הכח והיכולת ללוות ארגונים באותנטיות, לראות תוצאות ולהניע שינוי אמיתי.

אם חושבים על זה, זה חתיכת כח-על.

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *